PovediMe.Info - portal za decu
Ukoliko želite da primate informacije o novim dešavanjima na E-mail, prijavite se OVDE

Komadić sela u samom Beogradu

Kako se proizvodi voće, grožđe, žitarice, industrijsko bilje, kako se uzgajaju rečne ribe, čuvaju pčele i pravi med, možete saznati i videti, verovali ili ne, i u Beogradu - na Oglednom dobru Poljoprivrednog fakulteta iz Beograda - "Radmilovac" :)

Tu je i takozvana banka gena voćaka, koja je posebno značajna po velikom broju autohotnih sorti jabuke i kruške, velikom broju genotipova vinogradarske breskve, džanarike, divlje trešnje, leske, badema i klonovima oblačinske višnje. U malom zoološkom vrtu možete videti ptice karakteristične za dunavsko područje, pa čak i utvu zlatokrilu za koju sam ja mislila da živi još samo u narodnim pesmama.

Na ODPF "Radmilovac" izgrađena je i moderna meteorološka stanica. Centar za ribarstvo i primenjenu hidrobiologiju poseduje: koi šarane različitih boja, šarane divljake, ribnjačke šarane, kao i veći broj drugih vrsta toplovodnih riba, vodene kornjače, zmije, žabe, najlepše cvetove vodenih biljaka belog i žutog lokvanja i niz drugih biljnih i životinjskih vrsta. U Centru se može videti čak i robot koji hrani ribe, kome možete naređivati preko mobilnog telefona! :)

Centar realizuje projekat "Mali Dunav", na koji je Fakultet posebno ponosan, a koji će ovo jedinstveno poljoprivredno dobro Beograda pretvoriti u ekološku i turističku oazu. Za ljubitelje božanskog pića, tu je i veliki vinski podrum i degustaciona sala u kojoj možete uz kamin i meze isprobavati čitav spektar vina koja se ovde proizvode. Posebno je zanimljivo Dositejevo vino ili vino posvećeno rektorima Beogradskog univerziteta - Rektorsko vino.

Za posetu Oglednom dobru "Radmilovac" i degustaciju vina možete se obratiti i agenciji Master Holidays putem imejla office@master-holidays.com ili telefona 011 32 82 676011 32 82 676.

25. I 2015.Povedime.Info
Povedime.Info
Povedime.Info
banner3
Copyright (c) 2016 by PovediMe.info. Crteži: Aca Sretenović, CMS: reSPOT