PovediMe.Info - portal za decu
Ukoliko želite da primate informacije o novim dešavanjima na E-mail, prijavite se OVDE

Matematički koncert "Ulica brojeva"

Kako to brojevi žive, kakve su im kuće, da li žive sami, imaju li drugare i rođake, kakvu muziku slušaju, da li znaju da komponuju, da li se posećuju i druže, i šta se dešava kada se nađu na kafi, recimo? Sve ovo saznaćemo na prvom koncertu iz ciklusa „KONCERTiši se! – Koncerti za decu i bebe“ u 2013. godini. Na ovom nesvakidašnjem događaju za decu izvođači će „graditi“ ulicu brojeva (matematički gledano formiraće polupravu pozitivnih brojeva), a svaki broj će "pevati" svoju pesmu... Kada se budu združili brojevi i note nastaće neverovatan koncert-igrokaz „Ulica brojeva“. 

Igrokaz će izvoditi učenice beogradske Osnovne škole „Majka Jugovića“ predvođene Marijanom Ajzenkol, profesorkom koja uz pomoć pantomime predaje matematiku, dok će se za muziku pobrinuti profesori Fakulteta muzičke umetnosti.

Nakon koncerta sva deca će moći da sviraju "muziku brojeva", crtaju, ili da brojeve pretoče u pokret zajedno sa Marijanom Ajzenkol.

Matematički koncert ULICA BROJEVA treći je u ciklusu neobičnih koncerata za najmlađe koje organizuje Centar za kulturu i informisanje "Kissaroo" (Kisaru) kroz projekat "KONCERTiši se! - Koncerti za decu i bebe". U novembru i decembru 2011. godine više stotina dece uživalo je u Velikoj dvorani SKC-a na „Koncertu za decu i bebe“ koji je izveo Slobodan Trkulja i na "Koncertu za vanzemaljce" u izvođenu profesora FMU, ali i štošta naučilo. 

Projekat "KONCERTiši se! - Koncerti za decu i bebe" realizuje se uz pomoć Fakulteta muzičke umetnosti i Studentskog kulturnog centra, a podržao ga je Centar za promociju nauke.Povedime.Info
Povedime.Info
Povedime.Info
banner3
Copyright (c) 2016 by PovediMe.info. Crteži: Aca Sretenović, CMS: reSPOT