PovediMe.Info - portal za decu
Ukoliko želite da primate informacije o novim dešavanjima na E-mail, prijavite se OVDE

Mjuzikl za decu "S ove strane muzike"

Mjuzikl za decu "S ove strane muzike", kompozitorke i pijanistkinje Vere Milanković, biće odgiran u nedelju, 8. juna 2014. godine, sa početkom u 12 časova u Kući kralja Petra u Beogradu (Vase Pelagića 40). Ulaz je besplatan!

Reč je o mjuziklu sačinjenom od brzih dijaloga i zaokruženih muzičkih numera, namenjenom deci svih uzrasta (od 3 do 14 godina), jer se njegov slojeviti sadržaj može pratiti na više različitih nivoa. Tako najmlađa publika predstavu "S ove strane muzike" čita kao bajkovitu priču, a deca starijeg uzrasta se na zabavan način muzički opismenjuju. Priča je smeštena u sadašnje vreme, iako spada u večite teme: prilagođavanja znanju, zajedništvu, odrastanju. Sedmoro dece, od kojih svako na svoj način, kroz prirodu, koja upravlja zakonitostima muzike, upoznaju sebe same. To je bajkovito ulaženje "s ove strane muzike" u samu njenu dušu, a dušu muzike čine tonovi koji, kao i ljudi, imaju svoje osobine i uzajamne odnose.

Autor scenarija, stihova i muzike je Vera Milanković, redovni profesor Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, koja je pored bogatog i raznovrsnog opusa, srpskoj publici poznata po brojnim programima za decu. Vera Milanković autor je i brojnih kompozicija naručenih za školska takmičenja, festivale i koncerte.

Publiku kroz predstavu "S ove strane muzike" vode studenti master studija Muzičke pedagogije Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, a pozorišna trupa nastala je 2010. godine, u okviru predmeta Improvizacija za glas i klavir. Članovi trupe su: Anita Savić, Nevena Trivić, Stanislava Budišin, Nina Palinkaš, Kaća Zenović, Dalija Čukvas i Milena Miladinović, a idejni tvorac i rukovodilac trupe je Vera Milanković. Režiju predstave "S ove strane muzike" potpisuje Aleksandar Nikolić.

Tekst i foto: Lidija Jakšić, koordinator za program i odnose sa javnošću Kuće kralja Petra

 Povedime.Info
Povedime.Info
Povedime.Info
banner3
Copyright (c) 2016 by PovediMe.info. Crteži: Aca Sretenović, CMS: reSPOT