PovediMe.Info - portal za decu
Ukoliko želite da primate informacije o novim dešavanjima na E-mail, prijavite se OVDE

Osmogodišnja bioskopoholičarka :)

Eksperiment: Koliko osmogodišnje dete može da provede u bioskopu, a da mu se ne smuči?

Vreme realizacije: prošli vikend

 U dva dana odgledale:

- "Spasavanje Deda Mraza" na Matejinom rođendanu u Akademiji 28

- film "Paddington" i crtać "Pingvini sa Madagaskara" na porodičnom vikendu u Delta CityCineplexx-u

- i više desetina najboljih svetskih reklama tokom Noći reklamoždera u Sava Centru...

Kod Mateje bila baš prava bioskopska žurka. Na porodičnom vikendu u pauzama između projekcija ćaskale sa Miki Mausom, takmičile se ko će šašavije da oboju Paddingtona, jele kokice do iznemoglosti, obišle izložbu o dinosaurusima, nastanku i sastavu Zemlje...

Na Noći reklamoždera ostale zagledane u neobične, umetničke, duhovite reklame do posle ponoći, u međuvremenu šetale po m:ts žici razapetoj izmad ulica grada, isprobavale najnoviji Frikomovu sladoled čokoladicu, Gala za svoju drugaricu Teu, poznatu kao "kraljica čipsa", osvojila Chipsy kapu i šal takmičeći se u igrici hvatanja čipsa... I, kao vrhunac večeri, poklon lopta košarkaške reprezentacije Srbije, koju je Gala svim srcem želela, doletela je pravo sa bine, iz ruku tim menadžera reprezentacije Nebojše Ilića kod nas! :)

   

 

 

 

 

 

Uživale i ona i ja u vikendu, baš, baš. I tek što sam pomislila da smo "nahranjene" za narednih par nedelja, Gala za božićni poklon želi opet, pogodite šta? Bioskop! :) Odgledasmo u četvrtak Tuck-u najnoviji Diznijev crtać "Grad heroja" i to prvog dana prikazivanja u bioskopima.

Kratkoročni spas za mamu: Nemamo šta više da gledamo, sve smo odgledale!

Dugoročni spas za mamu: Deda Mraz je Gali upravo doneo mašineriju za crtanje i prikazivanje kratkih animiranih filmova... a već se uveliko raspitujemo i za školice animacije... Usmeriti što pre nekontrolisanu energuju deteta ka kreativnosti! ;)

Pogledajte obavezno "Grad heroja". Glavni junak svoje neverovatne pronalazačke sposobnosti koristi za osmišljavanje i pravljenje robota kako bi učestvovao u nelegalnim borbama robotima i klađenju... sve dok ne spozna da je zapravo mnogo veći izazov da bude deo naučnog tima koji pomera granice postojećeg i menja svet.

Zanimljiv za ovu našu priču je i podatak da su na filmu "Grad heroja" radila čak 103 animatora! To je oko 15 animatora više nego za film „Zaleđeno kraljevstvo“. Tvorci filma su za „Grad heroja“ stvorili oko 670 jedinstvenih likova, a svaki od njih ima do 32 različite odevne kombinacije. Zaposleni su mogli i da naprave lik po svom izgledu. Više od 200 likova je tako stvoreno i oni mogu da vide sebe kako šetaju u crtaću „Grad heroja“. Zamislite koliko je to, ako znamo da u „Zaleđenom kraljevstvu“ ima 270 likova, 185 u „Razbijaču Ralfu“ i samo 80 u „Zlatokosi i razbojnicima“. Fascinantno je da u sceni „Luka u San Fransokiju“ učestvuje preko 6.000 ljudi, 23 okruga su napravljena u 3D-u, tu je i 18.8 miliona delova zgrada, 215.000 uličnih svetiljki, 260.000 drveća...

This video requires the free Flash plugin.

27. 12. 2014.Povedime.Info
Povedime.Info
Povedime.Info
banner3
Copyright (c) 2016 by PovediMe.info. Crteži: Aca Sretenović, CMS: reSPOT