PovediMe.Info - portal za decu
Ukoliko želite da primate informacije o novim dešavanjima na E-mail, prijavite se OVDE

U potrazi za nepromočivim čizmama...

Ako ste mislili da se podrazumeva da su sve dečije zimske čizme nepromočive, gadno ste se prevarili. Govorim iz iskustva, nažalost. Naći deklaracijski nepromočive dečje čizme za sneg u Beogradu ravno je traženju igle u plastu sena. Prosto da ne poverujete.

Jednom su Gali nakon sankanja noge plivale u šuškavim čizmama punim krzna kupljenim u Đaku. Onda smo kupovale par godina proverene i zaista odlične Cicibanove čizme. Ali joj je dosadilo da iz godine u godinu nosi iste, pa smo se sad našle u gadnom problemu.

Cicibanova kolekcija se estetski veoma malo menja, uglavnom je varijacija na jednu temu, a nepromočive cipele su im plitke, glomazne i teške. Office Shoes ima samo jedne nepromočive čizme, doduše u dve boje (a Gala ne voli ni rozu, ni zelenu). N sport takođe. Crocs ima par komada širokih i ne baš mnogo zgodnih za gaženje po dubljem snegu. A ostali trgovci ne žele da rizikuju pa i na čizmama, koje izgledaju potpuno kao čizme za sneg, napišu da su za suvo vreme. Zanimljivo je da ponekad proizvođač obuću označi kao nepromočivu, kao Adidas, recimo, čije čizme se mogu naći u većini sportskih radnji, ali joj uvoznik skine tu oznaku. Za svaki slučaj.

Naša potraga za adekvatnim nepromočivim čizmama trajala je danima. Stalno mi je prolazilo kroz glavu kako smo celokupnu opremu za jahanje morale da kupimo u Italiji, jer ju je ovde bilo nemoguće naći, i da li ćemo čak i obične zimske čizme morati da pazarimo vani?

Napokon smo spas našle u Beba Kids-u i Naturino Rainstep cipelama - udobnim, mekim, slatkim i deklaracijski NEPROMOČIVIM (garancija šest meseci).

I sad konačno - trk na sneg! :)

8. decembar 2014.Povedime.Info
Povedime.Info
Povedime.Info
banner3
Copyright (c) 2016 by PovediMe.info. Crteži: Aca Sretenović, CMS: reSPOT